Projectmanagement

 

Van idee tot implementatie is een traject waarbij veel komt kijken. Vaak zijn alleen de ‘harde’ vaardigheden van een projectmanager, zoals het maken van planningen en kostenramingen, niet voldoende. Ook specifieke vaardigheden van een procesbegeleider zijn nodig om een gedragen eindresultaat te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van regie zonder macht, of het meekrijgen van de collega’s van andere afdelingen.

Samenwerken en commitment staan bij mij centraal bij het managen van projecten en processen. Het ‘geven van aandacht’ aan de omgeving en het proces is my middle name.

Samen maken we inzichtelijk wat er moet gebeuren en wie betrokken is of moet worden. Ik zorg ervoor dat iedereen dezelfde verwachting heeft bij het resultaat en stuur op datgene wat moet gebeuren.

Ik enthousiasmeer stakeholders en organiseer de activiteiten en besluitvorming die nodig zijn om het eindresultaat te bereiken. Het eindresultaat is een uitgevoerd idee, waar zowel jij, als ook de omgeving, blij mee zijn.

Wil je meer weten over hoe je samenwerking in je omgeving stimuleert? Of hoe je je collega’s meekrijgt in de uitvoering van jouw idee? Wil je weten hoe je dit in specifieke situaties toepast? Neem dan contact met mij op.